Accu, tractiebatterij, acculader

De krachtbron van uw elektrisch intern transportmiddel is de tractiebatterij. Om zorgeloos en veilig te kunnen werken, behoort de heftruck batterij in perfecte conditie te verkeren. Loohuis Heftruckservice beschikt over de expertise om de staat van uw heftruck accu juist te kunnen beoordelen.

Een accu offerte aanvraag graag zo volledig mogelijk formuleren. Benodigde gegevens zijn : voltage, amperage, totaalgewicht accu, accubak buitenmaten (lengte x breedte x hoogte), soort batterijstekker, accu type (zie typeplaatje / sticker op accubak) en eventueel machine gegevens (merk, type, serienummer en bouwjaar).

Verkoop en reparaties, keuren van en aan traktiebatterijen en laders, behoort tot onze werkzaamheden. Blijkt dat uw 12v 24v 48v 72v 80v batterij en of lader aan vervanging toe is, dan zijn wij de partner die u een traktiebatterij of acculader kan aanbieden! Tevens kunnen wij capaciteitstesten uitvoeren aan uw traktiebatterij, waarbij direct zicht is, in welke toestand en in welke conditie uw traktiebatterij verkeerd.

Het onderhouden van uw tractiebatterij dient met zorg te gebeuren. De traktiebatterij dient geladen te worden met een geopende batterijdeksel van het voertuig met de klepjes van de celdoppen gesloten. Na het laden (volledig programma afmaken) dient het batterijwater-niveau gecontroleerd te worden. Niveau te laag? cellen bijvullen met gedestilleerd / gedemineraliseerd water conform de voorschriften van de batterijleverancier. Zorg ervoor, dat het maximale accuwater-niveau niet overschreden wordt. deskundige. Gedemineraliseerd water staat bij ons altijd in 20 liter cans op voorraad!

Bij een traktiebatterij hoort natuurlijk een bijbehorende lader. Er zijn 2 soorten, de conventionele laders en hoog frequent laders. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu om reparatie, keuren of vervangen gaat! 

Download HIER uw heftruckbatterij laad kaart. Het is zinvol deze goed zichtbaar bij uw laadstation te plaatsen, om op correcte wijze de batterij bij te vullen en te laden.

Download HIER het instructieblad centraal vulsysteem